Blog

Mogelijkheden en voordelen van camerabewakingWil je op elk moment van de dag zicht hebben op je bedrijf of woning? Kies dan voor camerabewaking. Je hebt niet alleen op het moment zelf zicht, maar ook de mogelijkheid om de beelden terug te kijken. Lees over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een camerasysteem.

  

 

Camerasysteem op maat

Camerasystemen zijn er in vele soorten en maten. Daarnaast is iedere situatie uniek. Wij adviseren graag over het systeem dat het beste bij u past. Al jaren leveren wij camerasystemen op maat voor een brede zakelijke doelgroep. Camerasystemen kunnen worden ingezet voor bijvoorbeeld bewaking van het terrein. Maar ook valt te denken aan observatie van de werkvloer.

 

 Weetje: 65% van de bewakingscamera's word pas opgehangen ná een incident...

 

Draadloos vs bedraad

Draadloze en bedrade camerasystemen hebben beide hun voor en nadelen. Zo hoeven bij een draadloos systeem minder kabels getrokken te worden, wat kan schelen in kosten. Daartegenover staat dat deze systemen gevoeliger zijn voor storingen. De werking van de camera is dan altijd afhankelijk van een goede internet verbinding. Natuurlijk moeten de camera's altijd voorzien worden van voeding. Een draadloos camerasysteem is dus nooit 100% draadloos. 

De systemen die wij leveren zijn bijna altijd wel bedraad. Naar onze mening heeft dit meerdere grote voordelen. Zo is het systeem veel beter beveiligd en zorgt een goede netwerkverbinding voor een stabiele bestandsoverdracht. Wij hebben de kennis en mensen in huis om zelf alle benodigde kabels aan te leggen. Ook al is dit op plekken die soms niet goed toegankelijk zijn.

 

 

 

Tijdelijk of permanent

Een permanente oplossing is meestal gewenst als het gaat om het beveiligen van uw bedrijfspand of woning. Maar er zijn ook verschillende tijdelijke oplossingen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het beveiligen van een bouwterrein tijdens de bouwperiode. Of aan een tijdelijke installatie op een event. Deze installaties kunnen ingezet worden voor zowel bewaking als observatie. Ook is er de mogelijkheid om camera's van afstand te besturen of in te zoomen. 

Ook worden tijdelijke camerasystemen vaak gebruikt voor de opname van een zogenaamde timelapse. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen, verschillende voorbeelden hiervan vind u in ons video portfolio.

 

 

 

Live meekijken en terugkijken

Een camerasysteem word doorgaans aangesloten op een recorder. Deze slaat de opnames gedurende een bepaalde tijd op zodat deze gemakkelijk terug te vinden zijn. Afhankelijk van de grote van de recorder kunnen opnames een aantal weken tot een aantal maanden worden opgeslagen. Dit is ook afhankelijk van uw wensen.

Live meekijken met de camera's of beelden terugkijken gaat gemakkelijk via een app. Wij stellen deze voor u in en hier heeft u toegang tot alle (live) beelden. Als de camera dat toestaat, kun je hier ook de positie aanpassen en in- of uitzoomen. De app is beschikbaar op zowel Android als IOS en ook toegankelijk via desktop.

 

 

 

Camerasysteem op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag eens langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

 

Standaard beschikken al onze systemen over:

  • Scherp beeld in HD 1080p
  • Dag- en nachtzicht (optie voor infrarood)
  • Gemak in gebruik, aansluiting en hoge opslagkwantiteit
  • Laatste technologie
  • Meekijken op uw tablet, PC of smartphone
  • Opslag in de cloud mogelijk
  • Geschikt voor zowel binnen als buiten
  • Motion detect mogelijk, dus alleen relevante beelden worden opgenomen
  • De mogelijkheid van doorkoppeling naar alarm

 

Help de politie

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heb jij een of meer camera's om of aan jouw woning of bedrijfspand hangen? Laat het weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in jouw buurt camera¹s hangen, hoe sneller zij misdrijven kunnen oplossen. Stel er wordt bij jou ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij jou in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera's, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt jouw camera niet alleen je eigen bezit, maar help je tegelijkertijd jouw buurt veiliger te maken. Je kunt jouw camera('s) aanmelden via www.politie.nl/cib of via jouw wijkagent.

Klik hier voor meer informatie voer camera in beeld