Blog

Mogelijkheden en voordelen van camerabewakingWil je op elk moment zicht hebben op je bedrijf of woning? Kies dan voor camerabewaking. Je hebt niet alleen op het moment zelf zicht, maar ook de mogelijkheid om de beelden terug te kijken. Lees over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een camerasysteem.

  

 

Camerasysteem op maat

Camerasystemen zijn er in vele soorten en maten. Daarnaast is iedere situatie uniek. Wij adviseren graag over het systeem dat het beste bij u past. Al jaren leveren wij camerasystemen op maat voor een brede zakelijke doelgroep. Camerasystemen kunnen worden ingezet voor bijvoorbeeld bewaking van het terrein. Maar er zijn meer mogelijkheden, denk daarbij aan:

 • Observatie van de werkvloer
 • Bewaking op bouwlocaties
 • Parkeerterreinen
 • Uitgaansgebieden
 • Bewaken van de woning

 

 Weetje: 65% van de bewakingscamera's word pas opgehangen ná een incident...

 

Draadloos vs bedraad

Draadloze en bedrade camerasystemen hebben beide hun voor en nadelen. Draadloze systemen zijn vaak goedkoper, daartegenover staat dat deze systemen gevoeliger zijn voor storingen. De werking van de camera is dan afhankelijk van een goede internet verbinding. Natuurlijk moeten de camera's altijd voorzien worden van voeding. Een draadloos camerasysteem is dus nooit 100% draadloos. 

Wij leveren over het algemeen bedraadde systemen. Dit heeft meerdere grote voordelen. Zo is het systeem veel beter beveiligd en zorgt een stabiele netwerkverbinding voor snel inzicht in de opnames.

 

 

 

Tijdelijk of permanent

Een permanente oplossing is meestal gewenst als het gaat om het beveiligen van uw bedrijfspand of woning. Maar er zijn ook verschillende tijdelijke oplossingen. Denk daarbij aan het beveiligen van een bouwterrein tijdens de bouwperiode waar geen internetverbinding voorhanden is. Of aan een tijdelijke installatie op een evenement. Deze installaties kunnen ingezet worden voor zowel bewaking als observatie. Ook is er de mogelijkheid om camera's van afstand te besturen en/of in te zoomen. bij ons kun je systemen zowel kopen als ook huren voor een bepaalde periode.  

 

 

Specials

Wij bieden een oplossing op maat en kunnen voor iedere situatie de beste camera leveren. Zo kunnen wij ook camera's leveren die 360° rondom opnemen. Daarnaast kun je ook denken aan thermische camera's. Deze zijn uitermate geschikt voor het detecteren van beweging doormiddel van warmte. Ook kunt u hierbij denken aan het voorkomen van brand door het vroegtijdig registreren van snel oplopende temperaturen. Meldingen van camera's zijn naar uw eigen voorkeur in te stellen. Denk daarbij ook aan bewegingsdetectie in een bepaald gebied of kentekenregistratie.

 

Alpha producties kan u ook adviseren op het gebied van privacy en gegevensverwerking met oog op de AVG wetgeving

 

Live meekijken en terugkijken

Een camerasysteem wordt doorgaans aangesloten op een recorder. Deze slaat de opnames gedurende een bepaalde tijd op zodat deze gemakkelijk terug te vinden zijn. Afhankelijk van de grote van de recorder kunnen opnames een aantal weken tot een aantal maanden worden opgeslagen. Dit is ook afhankelijk van uw wensen.

Live meekijken met de camera's of beelden terugkijken gaat gemakkelijk via een app. Wij stellen deze voor u in en hier heeft u toegang tot alle (live) beelden. Afhankelijk van het type camera, kun je hier ook de positie aanpassen en in- of uitzoomen. De gratis app is beschikbaar op zowel Android als IOS en ook toegankelijk via desktop computer.

 

 

 

Camerasysteem op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag eens langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

 

Standaard beschikken al onze systemen over:

 • Beelden in HD 1080p tot wel 4K
 • Dag- en nachtzicht (optie voor infrarood)
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Laatste technologie
 • Meekijken op uw tablet, PC of smartphone
 • Opslag in de cloud mogelijk
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten, in alle weersomstandigheden en temperaturen
 • Instellen van persoonlijke meldingen. (Bijv. Bewegings detectie, deep learning, line-crossing)
 • De mogelijkheid van doorkoppeling naar alarm(centrale)